En særegen overnattingshytte med flott utsikt over Alvdal. Eiemokoia kan være et turmål i seg selv, men er også et fint utgangspunkt for videre turer.

Etter ca. 4 kilometers bilkjøring fra sentrum, over Sjulhusbrua til Vestate, og opp til garden Klokkarhaugen i Skardet, starter stien med røde merker opp mot Eiemokoia. Det er jevn stigning hele veien, og turen opp tar ca. 45 minutter. Halvveis til koia ligger Kvilbakken, en enkel benk for de som ønsker en rast.

Oppe ved Eiemokoia er en praktfull utsikt over kulturlandskapet i Alvdal. Koia er liten og intim, og er integrert med omgivelsene. Der finnes to senger og en madrass, et bord og en ovn. Hytta har noen tallerkener, kopper og litt bestikk. Vannkjel, kaffekjel, to små kasseroller og to stekepanner, vaskebalje og oppvaskkost er det også. Ved bekken er det bålplass. Ønsker man å leie koia henvender man seg til Shell Alvdal hvor man betaler for leie og får utlevert nøkkel

Herfra kan man gå videre østover til Vola Vestate (962 moh.). Et variert turterreng videre i et spennende og variert turterreng til Dokkan – en sentrumsnær liten perle med lune Volbekkdalen, Skarvklettene, idylliske Storbekktjønna og staute Høgkletten (1 020 moh.) innen et lite område. I horisonten skimtes mange kjente fjell.