Alvdal er en kommune i Østerdalen i Hedmark. Alvdal er et sentralt knutepunkt mellom Oslo og Trondheim – midt i væla! Både riksvei 3, Rørosbanen og Glomma går parallelt gjennom hele kommunen fra nord til sør.

Alvdal er kanskje mest kjent for Kjell Aukrust med alle sine tegninger, fortellinger og Aukrustfigurer som Solan og Ludvig. I tillegg storslått natur med Jutulhogget og Tronfjellet i spissen.

Alvdalsnaturen byr på variert og turvennlig aktiviteter gjennom et utbredt nett av stier og løyper. Ypperlig for både fotturer, fjellturer og sykkelturer om sommeren og magiske skiturer om vinteren.

Alvdal er ei fjellbygd med høy sysselsetting innen landbruk. Dessuten finnes industri- og servicebedrifter av stor betydning for lokalsamfunnet i tillegg til et bredt spekter av mindre bedrifter.

Tar du deg tid til å stoppe vil du merke at det ikke bare er dalen som åpner seg. Du møter åpne dører og gjestfrie mennesker.
Vi er stolt av bygda og tar imot våre gjester med omsorg, varme og humor. Et besøk i Alvdal skal være noe utenom det vanlige. En tur hit skal være en reise å huske.

Vi setter den gode opplevelsen i sentrum, og vet vi tilbyr en «uoppdaget perle» – midt i væla!

Les mer om Alvdal i Wikipedia