Dypdykk i Kjell Aukrusts humor og elleville fantasi – og bli med Solan og Ludvig ut i verdensrommet.

Foto: Klara Skovro Thoresen

Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover finner du Huset Aukrust, et vakkert museumsbygg under himmelhvelvingen. Sjølberga med både månerakett, astronautprogram, sjokolademaskin, kraftverk, kino og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk, er Huset Aukrust både museum og familiepark.

Det innholdsrike bygget, tegnet av arkitekt Sverre Fehn, har forsiden vendt mot Alvdals vakre kulturlandskap, og baksiden som en demning mot Riksveg 3 og kommersen.

Huset rommer intet mindre enn Kjell Aukrusts verden. Ta del i multikunstnerens vell av tegninger, bøker, tekster og filmer, aktiviteter, malerier og oppfinnelser. Kos deg med en spesialtilpasset mjølkesjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin mens du ser film i Flåklypasalen, eller slapp av i Ludvigs hage eller Solans kafé, og nyt utsikten mot majestetiske Tron.

Jobb deg gjennom astronaututdannelsen på veien opp til Flåklypatoppen, der de byr på en spektakulær tur oppover i etasjene på Reodor Felgens rakett før det hele toppes med en måneferd i øverste etasje. Slipp løs barnet i deg, og bli med Solan og Ludvig ut i verdensrommet! 

VI ANBEFALER OGSÅ