Nyt det uendelige landskapet i vestfjella eller den storslåtte utsikten fra Tron. Her er fire klassiske påsketurer i Alvdal.

Foto: Mette Skovro

Storhøa

Storhøa i Dølbekken (1518 moh.) er en knallfin påsketur på fjellski! Selv om turen kan være lang nok, er terrenget relativt lett og fint å gå i. Vel oppe får fantastisk rundskue i premie. Her kan du nyte synet av Alvdal vestfjell, Rondane, Gråsjøen, Hanstad og Tron – for å nevne noe.

Turen starter fra parkeringsplassen ved Dølbekksætra. Herifra er det omtrent 9 km til toppen, dersom du går mot Geitryggen. Om det er lite snø kan du velge å gå nedi dalen. Da er turen noe lengre og med en brattere stigning til slutt. Et tredje alternativ er å følge ruta som går mot Korsberghytta og Kvislå. Merk at denne turen ikke har oppkjørte løyper, så her anbefaler vi at du bruker fjell- eller turski.

Breisjøseter turisthytte

Sølndalen er et fantastisk fjellområde i Alvdal, og med Breisjøseter turisthytte som mål får du en nydelig tur – enten du velger å bli en natt eller gå tur-retur på en dag. Start på parkeringsplassen ved Sølnsætra, og følg oppkjørte langrennsspor og til slutt scooterspor i cirka 20 kilometer.

Breisjøseter ligger midt i Alvdal vestfjell, med Rondane som nærmeste nabo, og ved foten av majestetiske Sølnkletten (1827 moh.). DNT-hytta er betjent, med vinteråpent 8.mars-2. april. Utenom åpningstidene er hytta selvbetjent. Her kan du overnatte, og ikke minst få matopplevelser utenom det vanlige. På Breisjøen er det dessuten fint å pilke og kite. Sølnkletten er det høyeste fjellet i området, og er et fantastisk turmål i seg selv, med fjell- eller telemarkski. En annen fin tur får du ved å gå mellom store og vesle Sølnkletten.

Tronfjell

En topptur på Tron er en klassiker av en påsketur! Her kan du gå med fjellski, turski, randonee eller truger. Parker og start turen fra Tronsvangen. Herfra kan du enten velge å gå langs Tronfjellveien, eller gå rett opp fra Øvre Tronsvangen. Her er det Ikke oppkjørte løyper, så her anbefales fjellski.