Åpen treningsløype på ca. 2,4 km som er belyst på kveldstid, spor for både klassisk og skøyting.

Treningsløypa er åpen hele vinteresongen, og er preparert hele uke (mandag – fredag). Lys i løypa er tent til kl. 22.30.

Løypa starter ved parkeringsplassen på Steimoegga idrettspark. Det er spor både for de som vil gå i klassisk stil, og for de som vil skøyte. Løypa slynger seg opp og ned, fram og tilbake, for det meste i glissen furuskog. Her er fine flate partier og korte utfordrende bakker.

Ca. 4 kilometer fra sentrum, ingen bompenger (med Alvdal Vei).

Nyttig informasjon

Servering
Skistua Allmannstua ligger på Østkjølen, og er Alvdal Turforening sitt serveringssted. Allmannstua er åpen hver helg store deler av vinteren- se kalender på Alvdal midt i væla for serveringstider. Det er også servering på ulike hytter i høysesong. Dette blir annonsert på Facebook og i avisene.

Ruteplan for oppkjørte løyper
For opplysninger om oppkjørte løyper, se nettsiden til Alvdal Turforening. På Skisporet ligger status på oppkjørte skiløyper i hele regionen.

Vær og føreforhold
Ofte der det mildere opp i fjellet enn nede i bygda, og ta høyde for at været kan snu fort. For temperaturvarsler, se nettside til NØK. For temperaturvarsel på Allmannstua, send SMS til «002285 temp 2560» til 26177. Husk at kjøretøy med diesel må ha vinterdiesel i kalde perioder. Vinterdiesel selges på alle bensinstasjoner i hele regionen.

Parkering og betaling
Det er gode parkeringsmuligheter ved startpunktet til alle skiløyper. Noen steder kan det være parkeringsavgift om vinteren. Ved elektronisk bom betaler man med vanlig bankkort, mens ordinær bomveier krever mynter. Kun norske mynter kan benyttes.

Utstyr
Trenger du utstyr til skituren, ta turen innom Alvdal-Tynset Sport AS på Steia