I sommer kan du nyte tradisjonsrik setermat i historiske og idylliske omgivelser.

Alvdal byr på flere historiske seterdaler. Fortsatt finnes det også noe aktiv seterdrift i disse områdene, og alle er godbiter for fotturer, sykkelturer, bading, jakt og fiske. Noen av budeiene driver også seterkafé på sommerstid, og her får du kjøpt ekte seterkost og hjemmebakst i naturskjønne omgivelser.

Finktrøvangen

Ta turen til Finktrøvangen – en perle helt sør i enden av Savalen. I juli har budeiene åpen kafé to dager i uka, hvor du kan få smake god gammeldags seterkost.

Program 2024:

  • Seterkafé: Hver onsdag og lørdag fra 6. til 24. juli kan du få soingrøt, vafler, gjærbakst og kaffe på setervangen kl. 12-15.
  • Markedsdag: Onsdag 17. juli kl. 12-15 kommer lokale selgere med boder fulle av gode tilbud, i tillegg til servering i seterkafeen.
  • Pubkveld: Fredag 19. juli inviterer budeiene til pubkveld med levende musikk, alsang og dans. Det blir salg av øl og vin, samt enkel matservering.

Romsdalssetra – Kjøllhaugsetra

I Einunndalen – Norges lengste seterdal – er det aktiv drift i flere av setrene. En av dem er Kjøllhaugsetra, og her pleier budeie Gun Kjølhaug å produsere tradisjonsrik setermat. Gjennom sommeren har hun åpent med servering og salg.

Seterkost på Romsdalssetra
Foto: Klara Skovro Thoresen

Åpningstider 2024

Torsdag, fredag og lørdag kl. 12-16 fra 4. juli er det åpent med servering og salg av setermat.

Les også:

Similar Posts