Storslåtte naturopplevelser på Alvdal
Foto: Urørt ski- og sykkeleventyr

Storslåtte naturopplevelser midt mellom Oslo og Trondheim – Alvdal byr på det meste!

1. Alvdal Vestfjell

Rett øst for Rondane ligger en gjemt juvel – Alvdal Vestfjell. Besøk majesteten Store Sølnkletten som ligger trygt plassert midt i Alvdal Vestfjell og helt fritt som gir en fantastisk utsikt!

AlvdalVestfjell Ingress AlvdalTurforening

2. Storslått sykling

Alvdal er et lite eldorado for sykling. Med kort avstand til fjellet og store fjellområder på begge sider av dalen, er det utallige muligheter for både fartsfylt stisykling og rolige langturer på idylliske fjellveier eller i dalbunnen langs Glomma. 

sykling stisykling naturopplevelser i alvdal

3. Topptur til Tron

Følg sti helt fra sentrum, eller kjør bil hele veien opp til topps! Legg inn en fottur til Barals grav, eller langs natur og kulturstien på Tronsvangen og besøk de gamle gruvene i Tronsvanglia! Har du lyst på en mer fartsfylt opplevelse – test de fabelaktige sykkelstiene på Tron med over 800 høydemeter sti fra fjell til dal!

tronfjell antenne Marte Thoresen

4. Jutulhogget

Kjenn adrenalinet bruse på kanten av Jutulhogget – Nord-Europas nest største juv!

IMG 7144 Marte Thoresen

5. Fiskesommer

Fang drømmeørretten i et idyllisk fjellvann, stor-harren i Glomma eller dra på jakt etter gjedda. Fiskesommeren er rett rundt hjørnet! Les mer om fiske i Alvdal.

fiske alvdal marte thoresen

6. Finn skogens konge

I skumringa på kvelden trekker ofte elgen ned fra skogen og mot dalen. Ta en tur langs fjellveiene, og prøv å finne skogens konge!  

Elgsafari Alvdal - Opplev Norge

7. Bad i et juv

I et spektakulært landskap ligger Sognan turområde med badeplass, kultursti og gapahuk. Mellom stein og bergvegger ligger et grønt vann i mange nyanser, så klart at man kan se fiskene svømme. Her er små sandstrender og fasiliteter som gapahuk og bålplass. Framkommeligheten kan være krevende. Les mer om Sognan

Juvbading Alvdal marketmap

Se og gjøre i Alvdal

Ønsker du å få mer inspirasjon til hva du kan se og oppleve i Alvdal? Klikk på lenkene under.

Ferieparadiset Alvdal   Familiens Alvdal

Er det noe du lurer på, eller ønsker du flere tips og råd? Slå av en prat med Alvdalsvertene direkte i chatten.