Ved foten av Baugsberget, vest for Glåma ligger hoppbakken i Alvdal. Anlegget består av fem hoppbakker: K52, K35, K25, K17 og K10. 

Foto: Ivar Thoresen

Sandeggbakken ble bygd og åpnet i 1903, og er eid av Alvdal idrettslag. Sammen med Hedmark skikrets arrangerer idrettslaget hvert år Solan Gundersens vinterleker i Sandeggbakken – et uoffisielt NM i hopp og kombinert for barn i alderen 12 til 14 år.

Bakkerekorden i K52-bakken tilhører Terje Hilde med 56 meter, mens Jan Christian Bjørn har rekorden i K35-bakken med 42 meter.

Hoppanlegget ble sist restaurert i 1996-1997. Det ble da bygget en minibakke, løpertrapper, lengdemålertrapper, nytt dommertårn og nytt fartstilløp, samt en endring i profilen så svevkurven ikke lenger ble så bratt. Bakken hadde før det et rykte på seg for å ha den bratteste vinkelen i verden – der det bar 40 meter rett fram og deretter 40 meter rett ned. Dette beskriver Kjell Aukrust i boka ”Slipp ham inn”. Sandeggbakken er udødeliggjort gjennom mange av Aukrusts skildringer, blant annet i boka ”Simen” med novellen ”Halv meter for kort”. Toppen av stillaset er bygget så romslig at den kan brukes som utkikkstårn for å se Alvdalsbygda.