Norges nest høyeste bilvei tar deg helt til toppen av Tronfjell på 1 666 meter over havet. 

Tronfjell er Alvdals tydeligste landemerke, og fra toppen har du utsikt til sju prestegjeld og lenger enn det.

Tronfjellveien ble bygget etter at NRK i 1959 bestemte seg for å bygge radio- og TV-sender på toppen av Tronfjell i Alvdal.

Arbeidet ble utført av brødrene Ottar og Ingvald Gjermundshaug fra Alvdal, etter Telegrafverkets oppfordring om at det måtte være ferdig i løpet av en måned. For egen regning og risiko satte brødrene Gjermundshaug i gang arbeidet, som pågikk døgnet rundt til Tronfjellveien et faktum 1. juli 1959. Det første utstyret kunne fraktes til toppen med bil og Telegrafverket var spart for ett års arbeid. I dag driftes veien av Jan Inge Gjermundshaug i Tronfjell opplevelser. 

I dag brukes veien av mange turister i sommerhalvåret, og det er faktisk mulig å kjøre buss helt til topps. Veien går gjennom gamle setertrakter, sjeldne botaniske områder og godt rypeterreng. Veien brukes også av Norkring og Avinor, som begge har installasjoner på toppen – et radio- og fjernsynstårn og en radarstasjon for overvåking av flytrafikk og luftfart.

Sommeren 2023 kan du også bestille transport opp til Tron! Det vil være transport hver lørdag og søndag fra midten av juni til midten av september, og den er åpen for alle uansett om man vil gå, sykle eller fly ned til bygda igjen. Billetter kan du bestille her!

Tronfjellveien har selvbetjent bom og turen til topps fra Aukrustsenteret er på snaut 15 kilometer.

VI ANBEFALER OGSÅ
Barals grav
Sølnkletten
Alvdal Vestfjell
Tronsvangen Seter
Solan Gundersens Styrkeprøve