Se filmkulissene fra Månelyst i Flåklypa, gå en topptur til 1666 moh, prøv fiskelykken og spis lokalprodusert kuleis på èn og samme dag? I Alvdal er det null problem! Opplev Kjell Aukrust verden og ta familien med på aktiviteter utenom det vanlige! Her har vi samlet noen av våre beste tips til hvordan du kan tilbringe dagene i Alvdal. 

Foto: Ivar Thoresen

1. Besøk Huset Aukrust

Dykk ned i Kjell Aukrust elleville univers, bli med Solan og Ludvig til månen og se filmkulisser fra innspillingen av Månelyst i Flåklypa. Sjølberga med både månerakett, astronautprogram, sjokolademaskin, kraftverk, kino og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk, er Huset Aukrust både museum og familiepark. Les mer om Huset Aukrust.

2. Bade i Sognan

I et spektakulært landskap ligger Sognan turområde med badeplass, kultursti og gapahuk. Mellom stein og bergvegger ligger et grønt vann i mange nyanser, så klart at man kan se fiskene svømme. Her er små sandstrender og fasiliteter som gapahuk og bålplass. Framkommeligheten kan være krevende. Les mer om Sognan

Sogna, badeplass i Alvdal
Foto: Natascha Jorde

3. Spis lokal kuleis på Søberg Gård

Besøk gårdens gamle stabbur – to etasjer hvor du kan oppleve og smake mange varianter av kortreist mat og brygg fra regionen. Her finner du lokalmat slik den skal være, i en atmosfære den fortjener. Les mer om Søberg Gård

4. Fiske

Fiskemulighetene er gode i Alvdals mange fjellvann og elvestrekninger. Du kan løse et felles fiskekort som gjelder for en stor del av fiskemulighetene i kommunen. Les mer om fiske i Alvdal.

fisking i alvdal naturopplevelser
Foto: Marte Thoresen

5. Besøk en seter

Opplev ekte seterkultur med salg av seterprodukter på Romsdalssetra – Norges lengste seterdal. I flotte omgivelser kan du overnatte i seterhusene på Gjermundshaugvangen.

6. Sykkelturer i flott natur

Mange av Alvdals stier og veier egner seg flott til sykling. Her finner du turer som er velegnet for familien og turer som utfordrer både styrke og utholdenhet.

7. Besøke Husantunet

Ta en aktiv stopp i Alvdal og prøv den klassiske familieleken boksen går på det unike og godt bevarte bygdetunet Husantunet.

Foto: Kai Røen

8. Topptur til Tron

Følg sti helt fra sentrum, eller kjør bil hele veien opp til topps! Legg inn en fottur til Barals grav, eller langs natur og kulturstien på Tronsvangen og besøk de gamle gruvene i Tronsvanglia! 

Toppen av Tronfjell i Alvdal
Foto: Frida Skovro Thoresen

9. Jutulhogget

Kjenn adrenalinet bruse på kanten av Jutulhogget – et av Nord-Europas største juv!

Foto: Marte Thoresen

10. Hauståsbua

Barnevennlig og sentrumsnær familietur med fantastisk utsikt! 

Hauståsbua Ingress alt2 KaiRøen

11. Lek på Sjulhustunet

Utenfor Sjulhustunet, Alvdal barneskole, finnes et helt nytt og attraktivt lekeområde hvor man kan la barna leke fritt i trygge omgivelser! 

Sjulhustunet Ingress KaiRøen

12. Besøk Norges artigste barnehytte

Snilt turterreng, sanstrand og utallige fiskemuligheter. Breisjøseter Turisthytte i Alvdal Vestfjell er et lite eldorado for barnefamilier. 

breisjoseter Kai roen2