Foto: Ivar Thoresen

Se filmkulissene fra Månelyst i Flåklypa, gå en topptur til 1666 moh, prøv fiskelykken og spis lokalprodusert kuleis på èn og samme dag? I Alvdal er det null problem! Opplev Kjell Aukrust verden og ta familien med på aktiviteter utenom det vanlige! Her har vi samlet noen av våre beste tips til hvordan du kan tilbringe dagene i Alvdal. 

1. Besøk Huset Aukrust

Dykk ned i Kjell Aukrust elleville univers, bli med Solan og Ludvig til månen og se filmkulisser fra innspillingen av Månelyst i Flåklypa. Sjølberga med både månerakett, astronautprogram, sjokolademaskin, kraftverk, kino og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk, er Huset Aukrust både museum og familiepark. Les mer om Huset Aukrust.

Bilder 2017 Uke29 SommertogAlvdal 1024x576

2. Bade i Sognan

I et spektakulært landskap ligger Sognan turområde med badeplass, kultursti og gapahuk. Mellom stein og bergvegger ligger et grønt vann i mange nyanser, så klart at man kan se fiskene svømme. Her er små sandstrender og fasiliteter som gapahuk og bålplass. Framkommeligheten kan være krevende. Les mer om Sognan

Sogna, badeplass i Alvdal
Foto: Natascha Jorde

3. Spis lokal kuleis på Søberg Gård

Besøk gårdens gamle stabbur – to etasjer hvor du kan oppleve og smake mange varianter av kortreist mat og brygg fra regionen. Her finner du lokalmat slik den skal være, i en atmosfære den fortjener. Les mer om Søberg Gård

Is SøbergGård

4. Fiske

Fiskemulighetene er gode i Alvdals mange fjellvann og elvestrekninger. Du kan løse et felles fiskekort som gjelder for en stor del av fiskemulighetene i kommunen. Les mer om fiske i Alvdal.

fisking i alvdal naturopplevelser

5. Besøk en seter

Opplev ekte seterkultur med salg av seterprodukter på Romsdalssetra – Norges lengste seterdal. I flotte omgivelser kan du overnatte i seterhusene på Gjermundshaugvangen.

Hengebro over elv til Romsdalssetra i Egnundalen
Foto: Klara Skovro Thoresen

6. Sykkelturer i flott natur

Mange av Alvdals stier og veier egner seg flott til sykling. Her finner du turer som er velegnet for familien og turer som utfordrer både styrke og utholdenhet.

Bilde av to personer som sykler i Alvdal, naturopplevelser i Alvdal, Opplev Alvdal

7. «Boksen går» på Husantunet

Ta en aktiv stopp i Alvdal og prøv den klassiske familieleken boksen går på det unike og godt bevarte bygdetunet Husantunet.

Foto Maren Lund 3

8. Finn skogens konge

I skumringa på kvelden trekker ofte elgen ned fra skogen og mot dalen. Ta en tur langs fjellveiene og prøv å finne skogens konge!  

Elgsafari Alvdal

9. Topptur til Tron

Følg sti helt fra sentrum, eller kjør bil hele veien opp til topps! Legg inn en fottur til Barals grav, eller langs natur og kulturstien på Tronsvangen og besøk de gamle gruvene i Tronsvanglia! 

Foto: Kai Røen

10. Jutulhogget

Kjenn adrenalinet bruse på kanten av Jutulhogget – et av Nord-Europas største juv!

Foto: Marte Thoresen

11. Hauståsbua

Barnevennlig og sentrumsnær familietur med fantastisk utsikt! 

Hauståsbua Ingress alt2 KaiRøen

12. Lek på Sjulhustunet

Utenfor Sjulhustunet, Alvdal barneskole, finnes et helt nytt og attraktivt lekeområde hvor man kan la barna leke fritt i trygge omgivelser! 

Sjulhustunet Ingress KaiRøen

13. Skattejakt i skogen

Det enkle er ofte det beste! Dra ut i skogen og se hva dere finner langs lyng og barnål! For de minste er en tur i skogen ofte et stort nok eventyr i seg selv! 

14. Kjøp nybakt kringle på Huldra

Både etter store og små ekspedisjoner trenger man påfyll! Huldra kafè og håndverk tilbyr eventyrere i alle aldre deilig bakst i en lun og trivelig atmosfære. Les mer om Huldra

bakst huldra bilde av HuldraCafe Alvdal

15. Besøk Norges artigste barnehytte

Snilt turterreng, sanstrand og utallige fiskemuligheter. Breisjøseter Turisthytte i Alvdal Vestfjell er et lite eldorado for barnefamilier. 

breisjoseter Kai roen2

Se og gjøre i Alvdal

Ønsker du å få inspirasjon til hva du kan se og oppleve i Alvdal? Les mer her:

Er det noe du lurer på, eller ønsker du flere tips og råd? Slå av en prat med Alvdalsvertene direkte i chatten.