person sykler på et fjell

Stisykling

Fra sykkelsetet kan du oppleve Alvdals flotte barnålsstier, steinete høyfjellsti og cruising i åpent seterlandskap dekt med reinslav.

Alvdal byr på mer enn 350 km med naturlige stier og noen av landets flotteste områder for fjellsykling. Her er fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling – og samtidig slakke nok til at toppene kan nås fra sykkelsetet. Du får flotte barnålsstier, steinete høyfjellssti, gamle seterveier, bratte kneiker og mange høydemetre – og åpne fjell- og seterlandskap.

Enten man er utprega sykkelentusiast eller mer amatør vil man uansett møte på flere naturlige stier og kjerreveier i Alvdal som er tilpasset dine ferdigheter og behov. Disse er godt vedlikeholdt av  Urørt ski- og sykkeleventyr og Livestock. Aktuelle områder som egner seg spesielt bra til stisykling er Tronfjell og Østkjølen,  og Alvdal Vestfjell. Overalt kan man oppleve unike utsikter og varierende og spennede terreng. 

  • Under den årlige Livestock-festivalen arrangeres det flere guidede turer og ikke minst en unik mulighet til shuttling på Tron. 
  • Sommeren 2019 fikk Livestock og Urørt besøk av Stipatruljen. Se video fra det svært innholdsrike oppholdet.
  • Ønsker du mer informasjon om sykkelopplevelser i Alvdal? Trykk her.
LivestockSykkelkartTron01211024 1