Nyt stillheten i fjellet, boltre deg i det 140 km lang løypenettet – eller utforsk alt det andre Alvdal har å by på. Her er tips til ting å finne på i påska!

Familieskitur til Allmannstua

Alvdal turforenings skistue på Østkjølen, Allmannstua, er åpen med servering hver dag i påska. Skistua er et perfekt turmål for store og små, 3,1 km unna parkeringsplassen på Sjulhusvangen. Du kan også velge å legge skituren et annet sted enn sentrumsnære Østkjølen. Til sammen kan Alvdal nemlig by på 140 kilometer oppkjørte skiløyper.

Besøk Solan og Ludvig

Ta turen innom Huset Aukrust, og utforsk Kjell Aukrusts lune humor og elleville fantasi. Her kan du dykke ned i hans tegninger, malerier, bøker og oppfinnelser – og kanskje får du også møte Solan og Ludvig. I Flåklypasalen kan du se filmer etter ønske, og i kafeen er det mulig å kjøpe seg noe å spise og drikke. Huset Aukrust er åpent hver dag i påska kl. 11.00-16.00, med unntak av 2. påskedag. Les mer om Huset Aukrust.

Fjellskitur

Alvdal er et mekka for skiturer utenfor allfarvei – enten du vil til topps eller gjennom skog og daler. Sølndalen, Kvebergsvangen, Valråkjølen og Dølbekken byr alle på fine turer. En dagstur til Storhøa i Dølbekken er en klassisk påsketur på skareføre. Det samme er Kvannberget, Kvitvola og Korsberghytta. Toppen av Tronfjell er også et populært turmål rundt påsketider, enten ved å følge bilveien eller å gå utenfor. Se tips til fine påsketurer på fjellski.

Isfiske

Isfiske er en spennende og morsom vinteraktivitet for hele familien, og i Alvdal finnes det flere fine steder å fiske fra isen. En tur til Kjemsjøen er en opplevelse og et supert turmål i seg selv. Fjellvannet må nås med ski på beina, og her fisker du i fantastiske omgivelser – omkranset av Alvdal vestfjell. Kvebergstjønna er lett tilgjengelig fra parkeringsplassen på Kvebergsvangen – et supert fjellvann å fiske på for hele familien. Savalen er også veldig fint for barnefamilier – lett tilgjengelig og gode sjanser for å få stor fisk. PS! Husk å sikre deg at isen er trygg og sikker, følg isvettreglene og hold deg oppdatert på isvarslingen.

Påskeverksted på biblioteket

Tirsdag 26. mars inviterer biblioteket til påskeverksted fra kl. 12.30-15.30. Det er gratis å delta, og biblioteket stiller med alt av utstyr og materialer. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Påskequiz og pub i Strandbu

Onsdag 27. mars er det påskequiz med påfølgende pub i Strandbu grendehus. Dørene åpner kl. 18, og quizen starter kl. 19. Bindene påmelding av quizlag må skje innen 17. mars, til tlf.nr. 906 22 729, og det er maks seks personer per lag. Det blir salg av drikke og snacks. Aldersgrense: 15 år.

Påskepub i Bjerkepuben

Tradisjonsrike Bjerkepuben i kjelleren på Huldra har åpent påskeaften, lørdag 30. mars. Dørene åpner kl. 20.00.