Foto: Hans Petter Eidsvåg

Tronfjell er en perle i Alvdal, og en topptur er en klassiker som byr på flotte vinteropplevelser.

Spesielt anbefales en topptur på ettermiddagen med solnedgang over Rondane. Turen har forholdsvis lette høydemeter, og kjøring som er relativt lett tilgjengelig for de fleste. Turen er dessuten like fin på fjellski som med randonee-utstyr. Den vanlige ruten opp og ned følger weasel/scooterveien til toppen, og starter ovenfor Tronsvangen Seterhotell. Her følger du staket rute opp til TV-antenna. Hvis du parkerer på parkeringsplassen ovenfor Tronsvangen seterhotell, følger du veien opp et lite stykke, tar deretter første vei til venstre rett etter en hytte som ligger tett inntil veien, og så første vei til høyre rett etter at veien flater ut. Der vil du se traseen du bør følge oppover. Fra toppen er det flere alternative nedkjøringer, men ved ferdsel utenfor normalrute anmodes det om varsomhet i forhold til skredfare

Andre fine toppturmål er Bellingen og Høgkletten.

Nyttig informasjon

Servering
Skistua Allmannstua ligger på Østkjølen, og er Alvdal Turforening sitt serveringssted. Allmannstua er åpen hver helg store deler av vinteren- se kalender på Alvdal midt i væla for serveringstider. Det er også servering på ulike hytter i høysesong. Dette blir annonsert på Facebook og i avisene.

Ruteplan for oppkjørte løyper
For opplysninger om oppkjørte løyper, se nettsiden til Alvdal Turforening. På Skisporet ligger status på oppkjørte skiløyper i hele regionen.

Vær og føreforhold
Ofte der det mildere opp i fjellet enn nede i bygda, og ta høyde for at været kan snu fort. For temperaturvarsler, se nettside til NØK. For temperaturvarsel på Allmannstua, send SMS til «002285 temp 2560» til 26177. Husk at kjøretøy med diesel må ha vinterdiesel i kalde perioder. Vinterdiesel selges på alle bensinstasjoner i hele regionen.

Parkering og betaling
Det er gode parkeringsmuligheter ved startpunktet til alle skiløyper. Noen steder kan det være parkeringsavgift om vinteren. Ved elektronisk bom betaler man med vanlig bankkort, mens ordinær bomveier krever mynter. Kun norske mynter kan benyttes.

Utstyr
Trenger du utstyr til skituren, ta turen innom Alvdal-Tynset Sport AS på Steia