Legg vinterferien til skiløperbygda Alvdal, og få opplevelser utenom det vanlige. 

1. Skitur på Allmannstua

Spenn skiene fatt og legg turen til Østkjølen – det mest populære skiområdet i Alvdal. Det vanligste løypene går fra Sjulhusvangen opp til Allmannstua og Tronsvangen, forbi Nysetra. Løypenettet henger sammen, og man kan gå hele runden forbi Rundvangen og opp til Utsikten. Et ypperlig turmål er skistua Allmannstua, hvor Alvdal Turforening har åpent og servering hver dag i vinterferien. Løypene kjøres opp ukentlig, og du kan se oversikt over skiløyper her. 

2. Skøyter

Ta med barna på skøyter! Skøytebanen på Basmoen på Strømmen, Plassen barnehage og Alvdal barneskole er ypperlige for lek og moro på skøyter. 

3. Aking i Sandeggbakken

Ta med kjelke og akebrett til Sandeggbakken – et perfekt sted å ake for både små og store. Hoppbakken ligger ved foten av Baugsberget, vest for Glåma. Anlegget består av fem hoppbakker: K52, K35, K25, K17 og K10. 

4. Besøk Huset Aukrust

Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover finner du Huset Aukrust, et vakkert museumsbygg under himmelhvelvingen. Familiepark og museum med muligheter for å treffe Solan og Ludvig. Sjølberga med sjokolademaskin, kraftverk, kino og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk. Kos deg med en spesialtilpasset mjølkesjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin mens du ser film i Flåklypasalen, eller slapp av i Solans kafé og nyt utsikten mot majestetiske Tron.  

5. Varm deg på Huldra 

Få ting er bedre enn å kose seg med noe noe varmt å drikke og godt å spise når vinterkulda står på. På Huldra får du fersk og hjemmelaget mat. Her er det plass til alle.

6. Topptur på Tronfjell

Trontfjell er en topptur-klassiker i Alvdal, med forholdsvis lette høydemeter, og kjøring som er relativt lett tilgjengelig for de fleste. Den vanlige ruten opp og ned følger weasel/scooterveien til toppen. Denne ruten starter ovenfor Tronsvangen Seterhotell og følger staket rute opp til TV-antenna. Fra toppen er det flere alternative nedkjøringer, men ved ferdsel utenfor normalrute anmodes det om varsomhet i forhold til skredfare. Du kan også gå opp på fjellski.

7. Isbading

Stadig flere kaster seg ut i iskaldt vann – og med sine bitende kalde vintre, har Alvdal perfekte forhold for isbading. Lag deg ditt eget badested, eller lei oppvarmet sauna med isbading rett utenfor hos Jannicke Gjermundshaug. (Jannicke nås på melding!)

8. Vinterfest

I vinterferieukene foregår Vinterfest i Alvdal – en rekke arrangementer og aktiviteter rundt omkring i bygda for små og store. Forfatterbesøk og filmvisninger på biblioteket, konserter, barnemaskerade i Sjulhustunet, quiz på Huldra og turer i regi av Alvdal turforening er bare noe av det som står på programmet. Du kan se mer informasjon om arrangementene på alvdalkultur.no.