Foto: Husanvangen

Husanvangen er et autentisk og sjarmerende setertun i Steilangsætra, omtrent en mil fra Alvdal sentrum. 

Som et av setertunene i området Steilangsætra, er Husanvangen en fredelig plass med beitedyr på både inn- og utmark på sommerstid. Vakker natur i beltet mellom skog og fjell inviterer til både korte og lengre turer. Setertunet ligger akkurat på tregrensa, 800 moh., med nærfjell som Naustervola og Lomsjøvola i ryggen og like ved. Litt lenger nord ligger Savalen med nye fjell og vanger på alle sider. Husanvangen er et godt utgangspunkt for utforsking av områder og severdigheter i og rundt Alvdal, både sommer og vinter – til fots, på ski, truger eller med sykkel. 

Det er totalt sju bygninger på tunet fordelt på 1,5 mål og tre lafta stuer. Annekset og en av stuene, Neristu, har totalt sju sengeplasser – perfekt for storfamilien eller venneflokken. Her er dere godt skjermet fra de andre husene på tunet hvor det også kan finnes folk fra tid til annen. Det finnes flere ildsteder, samt et solcelleanlegg. Mat lages på gasskomfyr eller i vedfyrt ovn. Utedoen ligger ovenfor Neristu og vann hentes i brønnen øverst på setertunet.

Et opphold i Neristu kan utvides med 2 ekstra sengeplasser i Sivertstu – langbordet i Neristu har plass til alle. Eller du kan velge Sivertstu som base for noen rolige dager i fjellet. Her er det en litt enklere standard, men stua har en helt spesiell atmosfære og er nærmest en severdighet i seg selv.

Det aller siste tilskuddet på tunet er av mer moderne art – en unik badstue med utsikt mot både Tronfjell og Sølnkletten, begge signaturfjellene i Alvdal.

Ønsker du å kombinere opphold på Husanvangen med aktiviteter? Vi legger til rette for både fjellvandringer og høyfjellssykling- og ikke minst catering av lokal mat og drikke. Det være seg frokostpakker levert på døra, fjelltapas-kasse med utvalgte godbiter fra regionen eller tilberedning og servering av en bedre middag på vangen.

For mer informasjon og interesse for opphold, ta kontakt med Natascha Jorde på
kontakt-oss@husanvangen.no